Verdiende 2-0 zege na resem kansen

ZONDAG, 12 MAART 2023, 21:20 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft meer dan verdiend met 2-0 gewonnen tegen Cercle en doet weer helemaal mee om de strijd voor de top-8. Het kreeg een hele hoop kansen om met een monsterscore uit te pakken, maar uiteindelijk kon Slimani een keer in het begin en op het einde van de wedstrijd scoren. Anderlecht speelde goed en kende enkel een moeilijkere periode vanaf het uur tot de 2-0 van Slimani. Na de Europese verplaatsing wacht Paars-wit volgend weekend met de uitwedstrijd naar OHL opnieuw een moeilijke wedstrijd.

Opnieuw een goede start van Anderlecht. Na drie minuten had Dreyer Paars-wit al op voorsprong moeten trappen. Slimani legde goed terug, maar Warleson redde de poging van de Deen. Maar in minuut negen was het wel raak. Slimani kopte op een corner krachtig de 1-0 in doel. Daarna duurde het tot minuut 21 alvorens Anderlecht nog eens onder de hoge druk van Cercle kon uitkomen. Een mooie aanval over verschillende pionnen strandde uiteindelijk bij Verschaeren die op Warleson besloot.

In de 28ste minuut was een goede redding van Verbruggen nodig om een enige kans voor rust van Cercle te stoppen na een sluwe actie van Somers. Anderlecht nam de wedstrijd weer in handen. Warleson redde tweemaal een schot van Dreyer en ook een rebound van Slimani die altijd in doel had moeten belanden. Mogelijk stond de Algerijn wel buitenspel. Volgende grote kans in minuut 35. Amuzu zette scherp voor, maar Slimani en Murillo konden de bal net niet in doel tikken. Anderlecht bleef dreigen, vooral via Slimani als speerpunt. In de extra tijd bood de Algerijn Verschaeren de 2-0 op een gouden schotel aan, maar hij rateerde zijn schot volledig.

Anderlecht speelde mogelijk zijn beste helft in de competitie dit seizoen en had makkelijk met 4-0 kunnen leiden.

Anderlecht ging door na rust en Dreyer trapte na een mooie aanval te zwak op doel. Arnstad trapte in minuut 50 een vrije trap tegen de lat. Op een uitbraak stuitte Slimani voor de zoveelste keer op Warleson en enkele minuten later kon hij net niet bij een voorzet van Arnstad. Rond het uur begon Cercle meer op te schuiven en had Paars-wit het moeilijker om het spel te sturen. Denkey kreeg een grote kans in minuut 71 nadat Verbruggen een hard schot van Daland niet kon klemmen. De poging schampte gelukkig de paal.

De vermoeidheid na de wedstrijd in Europa leek stilaan zijn tol te eisen en Anderlecht verscheen minder en minder op de helft van Cercle. Net dan sloeg Slimani eindelijk opnieuw toe. Een schot van Arnstad week af en belandde voor de voeten van de Algerijn. Slimani leek buitenspel te staan, maar de VAR keurde het doelpunt goed omdat Popovic de bal nog even raakte. Na de 2-0 werd Denkey nog terecht uitgesloten nadat hij op het scheenbeen van Vertonghen ging staan. Verbruggen moest ook nog een plaatsbal van Lopes uit doel halen.

Anderlecht deed wat het moest doen in een van de betere wedstrijden dit seizoen. Het kreeg vandaag voldoende kansen om twee wedstrijden te winnen. Hoewel Slimani ook kansen miste, scoorde hij er wel twee en bleef hij tot op het einde zich helemaal geven. Op het middenveld speelden Verschaeren voor rust en Arnstad na rust sterk. Achteraan was Vertonghen de uitblinker van de defensie.