Opbrengst Union-deal naar jeugdacademie

DINSDAG, 14 MAART 2023, 11:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Terwijl Anderlecht donderdag in Villareal speelt, is het Lotto Park het decor voor de Europese wedstrijd van Union. Het Nieuwsblad weet dat paars-wit hiervoor 125.000 à 150.000 euro ontvangt. Dat Union deze Europese match in Anderlecht speelt, is een gevolg van de overgang die coach Felice Mazzu afgelopen zomer maakte.

We herinneren ons allemaal nog het gebakkelei tussen Union en Anderlecht over de vergoeding die paars-wit moest betalen om Mazzu bij de vice-kampioen weg te plukken. Uiteindelijk kwamen beide partijen tot een akkoord. Zo beloofde Anderlecht onder meer dat Union het Lotto Park voor een schappelijke prijs kon gebruiken als het de laatste voorronde van de Champions League zou spelen. Dat gebeurde finaal niet, maar Anderlecht houdt zich nu wel aan de belofte dat Union het Lotto Park mag gebruiken. 

Het Nieuwsblad weet dat de clubs snel een akkoord vonden om de wedstrijd van deze ronde in het Lotto Park te spelen. Over een bedrag wil niemand zich formeel uitspreken, maar het zou gaan om een huursom van 125.000 tot 150.000 euro. Union zal de hele organisatie op zich nemen, maar voor sommige zaken wel een beroep doen op personeelsleden van Anderlecht. 

De sfeervakken achter de doelen blijven wel gesloten voor Union-fans. Dat is het terrein van de Mauves Army en South Leaders.

De opbrengst van deze verhuur zal Anderlecht gebruiken om de jeugdacademie te renoveren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.