Verschaeren: "Leuk dat coach me vergelijkt met Modric"

DONDERDAG, 16 MAART 2023, 17:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een moeilijk seizoensbegin is Yari Verschaeren uitgegroeid tot één van de sterkhouders van het huidige Anderlecht. De stilist is een marathonman geworden die het hele middenveld bestrijkt en zo het spel regisseert. "Ik ben blij met de rol die ik nu vervul", vertelt de nummer tien van paars-wit.

Op zijn persconferentie vertelde Verschaeren dat Brian Riemer een coach is die fysiek veel vraagt, maar dat hij daar geen problemen mee heeft. "Als het moet, loop ik 13 of 14 kilometer per wedstrijd", aldus Verschaeren, die beseft dat het fysieke aspect in voetbal erg belangrijk geworden is. "Het draait niet alleen om techniek, maar ook om energie." Volgens Verschaeren is het kwestie beide te combineren om succesvol te zijn.

Twee weken geleden was Verschaeren alom tegenwoordig toen Anderlecht Ludogorets uitschakelde. Na afloop noemde Riemer hem zelfs de Modric van Anderlecht. "Dat is leuk, maar ik kom nog niet in de buurt van wat Modric bij Real Madrid al allemaal presteerde", aldus Verschaeren. Hij wil zichzelf dan ook niet met de voormalige Gouden Bal vergelijken.

Rode Duivels

Morgen maakt de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie bekend. Verschaeren kreeg de vraag of hij hoopt erbij te zijn. De Anderlecht-middenvelder vertelde nog niet gesproken te hebben met Tedesco, maar dat elke voetballer mikt op het hoogste en hoopt om geselecteerd te worden. "Maar het is niet dat ik er iedere seconde aan denk. De belangrijke wedstrijden met Anderlecht zijn nu mijn prioriteit."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.