Riemer: "Heb gevoel dat we het goed kunnen doen"

VRIJDAG, 17 MAART 2023, 20:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht-coach Brian Riemer reageert niet ontevreden op AZ als tegenstander in de kwartfinale van de Conference League. Dat het maar een korte reis is, noemt hij om twee redenen erg positief. Maar hij waarschuwt wel: "AZ doet het goed dit seizoen. We weten dat het een zware wedstrijd wordt."

"AZ schakelde Europees al Atalanta en Lazio uit. Ik ken hun Deense spits Jens Odgaard en ik volg hen daarom al een tijdje", vertelt Riemer op rsca.be. "Het Nederlandse voetbal bevat veel elementen waar wij respect voor hebben en waar we ons als team ook mee kunnen identificeren. Ik verwacht dus een zeer interessante wedstrijd. In deze fase van het toernooi zijn er geen gemakkelijke wedstrijden meer. Maar ik heb een gevoel dat we het goed kunnen doen in de kwartfinale."

Riemer rekent op de Anderlecht-supporters om de ploeg naar de halve finales te stuwen. "Het is slechts drie uur rijden van Brussel, dat is een groot voordeel voor onze fans. Hun steun is zo belangrijk voor ons. Ze hebben ons gepusht om de lat steeds hoger te leggen. Als ze massaal aanwezig zijn in het Lotto Park én in Alkmaar, kan dat een echte game changer zijn voor ons", aldus Riemer. "Ook wat betreft onze voorbereiding en de recuperatie, is het een positieve loting aangezien we niet te lang moeten reizen."

Riemer had tot slot ook lof voor de prestaties van Union en Gent en Club Brugge in Europa dit seizoen. "Want in Europa strijden we allemaal voor hetzelfde: de Belgische coëfficiënt. Zodat we ons in de toekomst rechtstreeks voor de Champions League kunnen kwalificeren."

Bron: rsca.beanderlecht-online forum