Zware, maar niet verdiende, nederlaag voor Futures

ZONDAG, 19 MAART 2023, 07:12 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De RSCA Futures hebben in de derby tegen RWDM hun zwaarste nederlaag van het seizoen geleden. 0-4 werd het. Harde cijfers, die sterk overdreven zijn. In een erg aantrekkelijke partij had Anderlecht ook heel wat kansen, maar RWDM toonde zich efficiënter en volwassener.

Ongeveer 3.500 supporters waren afgezakt naar het Lotto Park om de Brusselse derby bij te wonen. Zij zagen een heel aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die wilden voetballen en heel wat kansen bij elkaar speelden.

RWDM opende al vroeg de score via Biron. Op het halfuur kreeg Stassin een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet raakte niet voorbij doelman Dufourny. Op slag van rust hield Vercauteren Biron van zijn tweede doelpunt en trapte Camara een vrije trap geweldig tegen het doelhout.

Kort na de rust kwam Anderlecht opnieuw dicht bij de 1-1, maar zowel Lissens als Leoni slaagden er niet in te scoren. Dat deed RWDM wel. Na een perfecte counter zette Hazard de 0-2 op het bord. Via Challouk en Heris liepen de bezoekers zelf uit tot een veel te ruime 0-4. Het is niet dat de Futures geen kansen kregen, maar Dufourny had knappe reddingen in huis op pogingen van Lapage en Michez.

Terwijl RWDM helemaal bovenaan staat met drie punten meer dan Beveren, bengelen de RSCA Futures onderaan in de Champions Play-offs. Ze tellen 36 punten, dat zijn er drie minder dan Lierse. Komend weekend genieten de Futures van een weekendje rust. Op vrijdag 31 maart komt Beveren op bezoek.