"Strafschop terecht en fout op Amuzu moest rood zijn"

MAANDAG, 20 MAART 2023, 20:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In de maandagse analyse bespreek het Professional Refereeing Department twee fases uit de wedstrijd van Anderlecht op OH Leuven. Eerst komt de strafschopfase aan bod. Daar werd correct gehandeld. Heel anders was het toen Francis Amuzu in de slotfase getorpedeerd werd. 

Over de strafschopfase schrijft het Professional Refereeing Department dat Dreyer door Mendyl op zijn voet geraakt werd. De scheidsrechter laat eerst verder spelen, maar de VAR komt nadien tussen en vraagt de scheidsrechter om de beelden te komen bekijken. "Na het zien van de beelden besluit de scheidsrechter om een strafschop toe te kennen. Een terecht beslissing van de scheidsrechter na een juiste VAR-interventie", zo meldt het Professional Refereeing Department.

Fout op Amuzu

Tien minuten voor affluiten sloten scheidsrechter en VAR wel de ogen voor een erg stevige overtreding op Amuzu. "Amuzu gaat op snelheid door. OHL-verdediger Ricca komt vanuit het middenveld aan met hoge intensiteit en raakt de Anderlecht-speler op het been met gestrekt been boven de grond en de studs vooruit", omschrijft het Professional Refereeing Department de fase.

"Ricca brengt de veiligheid van de tegenstander in gevaar. De scheidsrechter laat doorspelen en komt niet op deze fout terug. Ook de VAR komt niet tussen. Het Professional Refereeing Department verwacht een rode kaart voor ernstig gemeen spel en een VAR-interventie voor een 'missed incident'", zo klinkt het.

Gelukkig voor Anderlecht kwam Amuzu er zonder kleerscheuren vanaf en had het incident geen invloed op de uitslag van de wedstrijd.

Bekijk hieronder de bewuste fase
 Bron: KBVBanderlecht-online forum