Anderlecht heeft bezwaar tegen herspelen Charleroi - KV Mechelen

VRIJDAG, 31 MAART 2023, 07:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De beslissing van de Disciplinaire Raad om de wedstrijd Charleroi - KV Mechelen te herspelen deed wenkbrauwen fronsen. Het bondsparket en KV Mechelen gingen in beroep maar ook Anderlecht zal aanschuiven aan tafel omdat ze 'legitiem belang' hebben bij de uitspraak. 

Even het geheugen opfrissen, de wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen werd stilgelegd na wangedrag van de Charleroi-supporters. Conclusie is dan duidelijk zou je denken, verlies voor de Carolo's met forfaitcijfers. Maar de Disciplinaire Raad besliste daar anders over, wegens procedurefouten moet de wedstrijd herspeelt worden. En die beslissing heeft dus weerslag op enkele andere eerste klasse-clubs.

Naast Anderlecht doen ook Oud-Heverlee Leuven, Cercle Brugge, Westerlo en de Pro League dat. In beroep gaan kunnen ze niet want ze zijn geen rechtstreekse partij, maar ze kunnen dus wel plaatsnemen aan tafel als soort van waakhond.

Als de wedstrijd herspeeld wordt en Charleroi wint, dan wippen ze over paars-wit naar de achtste plaats. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.