"Ik vroeg Vandenhaute om de Ronde te verplaatsen. Prioriteiten he"

VRIJDAG, 31 MAART 2023, 20:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jan Vertonghen is een man met brede interesse. Zoals vele Vlamingen is hij een wielerfan en dus is de Ronde van Vlaanderen een hoogdag. Jammer genoeg moet hij zondag, op de dag van Vlaanderens Mooiste, om 16 uur voetballen met Anderlecht. Daar kon zelfs Wouter Vandenhaute niets aan veranderen.

"Ik vind het doodjammer dat ik zondag niet kan kijken", vertelt Vertonghen aan Het Nieuwsblad. Vertonghen grapt dat hij aan Wouter Vandenhaute, niet-uitvoerend voorzitter van Anderlecht en als baas van Flanders Classics ook de grote man achter de Ronde van Vlaanderen, een berichtje stuurde met de vraag om de Ronde te verplaatsen. "Helaas. Ik dacht nochtans dat Wouter wel zijn prioriteiten zou kennen.”

Vertonghen heeft alvast een uitgesproken voorkeur voor wie zondag mag winnen. "Sepp Vanmarcke. Met de dokters en kinesisten van Anderlecht spelen we een wielermanagerspel en ik sta aan de leiding. Ik wil daar blijven staan en heb als enige Vanmarcke in mijn team." Al denkt Vertonghen niet dat zijn favoriet het zal halen.

Bron: Het Nieuwsbladanderlecht-online forum