Vertonghen: "Anderlecht sowieso mijn laatste club"

VRIJDAG, 31 MAART 2023, 21:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een succesvolle uitstap naar de Rode Duivels richt Jan Vertonghen zijn aandacht sinds woensdag opnieuw op Anderlecht. Paars-wit strijdt volop voor een plaats bij de top acht en een ticket voor Play-Off 2. "Het seizoen dat eindigt op 23 april? Ik kan het mij niet voorstellen."

Zondag wacht met Eupen een ploeg die strijdt tegen de degradatie. Volgende week komt met Westerlo een directe concurrent voor Play-off 2 op bezoek. "Als we zes op zes halen, kunnen we ons in Play-off 2 nestelen", vertelt Vertonghen in Het Nieuwsblad. En dat is een must. "Ik kan me niet voorstellen dat ons seizoen op 23 april zou eindigen."

Anderlecht zal die plaats in de top acht wel moeten veroveren zonder spelmaker Yari Verschaeren. Die liep een zware knieblessure op. "Het was pijnlijk hem zo te verliezen", aldus Vertonghen. "Dat hij pas in 2024 weer kan voetballen, is vreselijk voor hem en te zot voor woorden."

Na een moeilijk begin bij Anderlecht is Vertonghen intussen dé patron van de ploeg. Hoe lang wil hij nog doorgaan? "Sowieso wordt Anderlecht mijn laatste club", stelt hij. De aanvoerder heeft nog een contract tot 2024, maar zegt nog niet bezig te zijn met een mogelijke verlenging ervan. "Eerst zien hoe goed ik me volgend seizoen nog voel", stelt hij.anderlecht-online forum