Raman kopt Anderlecht naar winst in Eupen

ZONDAG, 2 APRIL 2023, 18:07 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 0-1 gewonnen in Eupen dankzij een kopbaldoelpunt van Raman, niet lang na rust. Anderlecht toonde veel initiatief, maar kende geen inspiratie op aanvallend vlak. Eupen loerde op de counter en kreeg voor rust al enkele goede mogelijkheden. Na het doelpunt van Raman doofde de kaars van Paars-wit stilaan uit. Eupen kwam nog opzetten in de slotfase met onder andere een kopbal tegen de paal. Zo mag Anderlecht zeer tevreden zijn met deze op wilskracht behaalde zege.

De intenties van Eupen werden meteen duidelijk: afwachten en op de counter spelen. Dat zag je al na amper een minuut toen de thuisploeg kon uitbreken via de pijlsnelle N'Dri. Verbruggen kon de zwakke poging van Gassama stoppen. Anderlecht nam de wedstrijd in handen, al mocht het van geluk spreken dat Gassama na een kwartier werd verrast door een doorgeschoten voorzet. Anderlecht toonde initiatief, vaak via N'Diaye, maar was te weinig geïnspireerd in de zone van de waarheid en botste op een potig Eupen. Paars-wit moest dan ook nog eens Refaelov met een blessure wisselen. Arnstad was zijn logische vervanger. Raman kreeg dan toch nog een bal tussen de palen voor rust, maar zijn poging was te zwak in minuut 42. Zo mocht een bleek Anderlecht aan de rust eigenlijk niet mopperen met een 0-0.

Niet lang na rust kreeg Raman opnieuw een bal tussen de palen en dat betekende meteen ook de 0-1. De aanvaller kopte knap een vrije trap van Arnstad achter Moser. Even later was er wel een slimme tussenkomst van Ashimeru nodig zodat N'Dri niet kon uithalen. Anderlecht domineerde, maar bleef het moeilijk hebben om tot echte kansen te komen. Net voor het uur moest Moser een plaatsbal van Arnstad in hoekschop duwen.

Een kwartier voor tijd ontsnapte Paars-wit aan de gelijkmaker. Lambert kopte een vrije trap van Peeters hard tegen de paal. Eupen was trouwens al eventjes meer aan het komen, zeker toen de batterij van uitblinker Ashimeru leeg was. Riemer bracht Kana en Stroeykens in het veld voor Ashimeru en Raman. Anderlecht had heel de wedstrijd gecontroleerd, maar in de slotfase moest het resoluut het spel van Eupen ondergaan. Magnée trapte in die slotfase nog nipt naast en Prevljak deed hem dat nog eens na.

Door deze moeizame, maar belangrijke zege blijft Anderlecht achtste in de stand.