Coach damesploeg Club Brugge trekt naar Anderlecht

WOENSDAG, 5 APRIL 2023, 22:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES Dennis Moerman zal volgend seizoen de staff van de damesploeg van Anderlecht versterken. De 34-jarige Moerman wordt assistent van hoofdtrainer Dave Mattheus en de leiding van de jeugdopleiding van de dames op zich nemen. Opvallend: Moerman is momenteel aan de slag als T1 bij Club YLA, de damesploeg van Club Brugge.

Moerman werkte in het verleden al samen met Mattheus bij Gent. "De komst van Dennis zal een verdere impuls geven aan de ontwikkeling en professionalisering van de jeugdopleiding bij ons vrouwenteam - naar het voorbeeld van de succesvolle jeugdopleiding bij de mannen van Royal Sporting Club Anderlecht", zo klinkt het op de clubwebsite. "We hebben als club de ambitie om ook bij de vrouwen nog meer in te zetten op de doorstroming van jeugdspeelsters naar het eerste elftal."

"De RSCA Women zijn al sinds jaar en dag de top in het Belgische vrouwenvoetbal", zegt Moerman in een eerste reactie. "Maar daar stopt het niet: een club als Anderlecht moet ook de ambitie koesteren om successen te bereiken op vlak van jeugdopleiding en doorstroming naar de eerste ploeg. Dat ligt volledig in lijn met de identiteit van de club. Ik ben dan ook erg vereerd om hieraan te kunnen bijdragen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.