Boeckx: "Verbeke gesmeekt om Verbruggen niet te laten gaan"

DONDERDAG, 6 APRIL 2023, 22:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sinds deze week werkt Frank Boeckx niet meer samen met Bart Verbruggen, maar de voormalige keepertrainer van Anderlecht is heel erg wild van de Nederlandse doelman. "Hij heeft het potentieel om een van de beste keepers ter wereld te worden."

In de kranten vertelt Boeckx dat hij Verbruggen moest gaan scouten toen die nog bij NAC speelde en hij al na de opwarming overtuigd was en een positief rapport doorstuurde. "Wat ik daar zag, zie je niet vaak", aldus Boeckx.

Toen Verbruggen vorige zomer op weg leek naar Burnley haalde Boeckx alles uit de kast om dat niet te laten gebeuren. "Ik smeekte Peter Verbeke op mijn blote knieën om hem niet te laten gaan", zegt Boeckx. De keeperstrainer vergeleek Verbruggen met een fles excellente Italiaanse wijn. "Door die even te laten liggen en te laten rijpen, verdrievoudigt de prijs. Dat is wat er ook met Verbruggen gebeurt."

Maar als je Verbruggen overtuigt om te blijven, moet je hem ook speelgelegenheid geven. "Toen Brian Riemer overnam, was ons seizoen zo goed als verloren." Volgens Boeckx was dat toen het goede moment om Verbruggen een aantal wedstrijden zijn kans te geven.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.