Boeckx: "Het doet deugd om te kiezen voor wie ik lief heb"

DONDERDAG, 6 APRIL 2023, 22:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de kranten vertelt Frank Boeckx vandaag waarom hij zijn job als keeperstrainer bij Anderlecht neerlegt. "Ik moet er zijn voor wie mij het meest nodig heeft: mijn vrouw en mijn kinderen", zo zegt hij. "Mijn vrouw moest zelfs een babysit regelen als ze eens wilde gaan joggen."

Boeckx vertelt hoe hij elke ochtend om 6 uur vertrok richting Brussel en 's avonds pas thuiskwam een half uurtje voor zijn kinderen gingen slapen. "In het weekend was ik er nooit en 's nachts stond ik nooit op omdat ik er 's morgens vroeg uit moest", zo zegt hij. "Dit was niet langer houdbaar." 

Boeckx' echtgenote heeft ook een voltijdse job, maar als de crèche belde omdat een van de kinderen ziek was, was het altijd zij die alles moest laten vallen omdat Boeckx niet weg kon bij Anderlecht. 'Dat was egoïstisch." Tot voor een half jaar geleden kwam zijn moeder enkele dagen per week inwonen, maar dat gaat nu ook niet meer. Haar partner heeft gezondheidsproblemen.

"Het doet deugd om te kiezen voor wie ik lief heb", zegt hij over zijn beslissing. Wat hij nu professioneel gaat doen, weet Boeckx nog niet. Hij hoopt weer vaker als analist voor televisie te kunnen werken. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.