De Roeck: "Coucke en jeugdopleiding hebben Anderlecht gered"

VRIJDAG, 7 APRIL 2023, 20:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zondag keert Jonas De Roeck als coach van seizoensrevelatie Westerlo terug naar het Lotto Park. De Roeck werkte tussen 2018 en 2021 voor paars-wit. Hij draagt zijn ex-club nog steeds een warm hart toe. "Ik hou nog altijd van Anderlecht", zegt hij vandaag in Het Laatste Nieuws.

De Roeck verliet Anderlecht omdat hij meer verantwoordelijkheid wilde. "Al wilden Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke wilden dat ik bleef", vertelt hij. Uiteindelijk werd het contract van De Roeck in onderling overleg ontbonden en werd hij hoofdtrainer bij Westerlo. Met de Kemphanen speelde hij meteen kampioen in 1B en nu strijd hij volop meer voor Play-Off 2.

Een overwinning zondag in het Lotto Park zou Westerlo enorm helpen om die stap te zetten. Al zal De Roeck zijn gevoelens dan wel even opzij moeten zetten. "Ik hou nog steeds van Anderlecht. Ik beleefde hier drie fantastische jaren", blikt hij terug. De Roeck noemt Anderlecht een enorm warme club.

De Westerlo-coach beleefde ook de moeilijke jaren onder voorzitter Marc Coucke. "Maar zonder Coucke bestond Anderlecht niet meer", klinkt het categoriek. "De club was dood, quasi failliet. De academie heeft Anderlecht toen gered." Wat De Roeck toen beleefde, heeft hem enorm veel ervaring opgelevert, zegt hij. "Als ik ooit een crisis tegenkom, zal ik goed voorbereid zijn."

"Ik sprak al met meerderjeugdspelers van Anderlecht"

Met Westerlo boekt De Roeck momenteel erg mooie resultaten. Zijn ambitie is om ooit een topclub te coachen, vertelt hij. Dan valt uiteraard meteen de naam van Anderlecht, maar ook Club Brugge, Genk of Antwerp ziet hij best zitten.

Hoe dan ook kent hij het Anderlecht-huishouden nog steeds erg goed. Zo staat zijn deur altijd open voor jeugdproducten van paars-wit. "Ik heb al met meerdere gepraat", geeft hij toe. "Als de kans zich aandient, zal ik niet twijfelen om ze hier een kans te geven", aldus De Roeck. We herinneren ons alvast Ebenezer Agyei die in februari bij Westerlo tekende nadat hij in december Anderlecht verlaten had.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.