Ait El Hadj: "Ik dacht dat alles vanzelf zou gaan"

VRIJDAG, 7 APRIL 2023, 20:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In een gesprek met Het Belang van Limburg blikt Anouar Ait El Hadj vandaag terug op zijn vertrek bij Anderlecht. "Dat het bergaf is gegaan, is mijn eigen schuld", beseft hij nu. De dribbelkont hoopte onder Vincent Kompany weer boven water gebracht te worden. Tot die vertrok. "Ik paste niet in de filosofie van Mazzu."

Na een sterk seizoen van de doorbraak, liet Ait El Hadj het tijdens het tussenseizoen wat hangen. "Ik was 18 jaar en dacht dat alles vanzelf zou gaan. Ik begon slecht aan de voorbereiding", blikt hij terug op de zomer van 2021. "Kompany was streng, maar hij bracht me wel terug. Toch verdween ik weer uit beeld."

Na het seizoen 2021-2022 had Ait El Hadj een goed gesprek met Kompany. "Hij sprak me moed in en zou me weer naar de top brengen. Maar toen vertrok hij naar Burnley", aldus de Marokkaanse Belg. Felice Mazzu kwam in de plaats en dat klikte veel minder goed. "Mazzu is een fijn mens, maar na twee weken was duidelijk dat ik niet in zijn filosofie paste." En dus kwam hij nog amper aan spelen toe. "Ook al kreeg ik lof van jongens als Van Crombrugge en Hoedt omdat ik hard werkte."

In augustus was er even een relletje omdat Ait El Hadj weigerde om te spelen met de Futures. "Dat was mijn manier om te zeggen dat ik weg wilde", blikt hij er nu op terug. Nochtans vond hij spelen voor de Futures zeker geen straf, zegt hij nu.

In januari ruilde Ait El Hadj Anderlecht voor twee miljoen euro voor Genk. Daar mocht hij al zeven keer kort invallen. "Dit is een overgangsseizoen, volgend seizoen moet ik top zijn", zegt de aanvallende middenvelder. Al zal hij volgend weekend niet twijfelen als hij de kans krijgt om te schitteren tegen Anderlecht. "Dat wordt speciaal en ik kijk ernaar uit."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.