Nieuwe nederlaag AZ net voor duel met Anderlecht

ZATERDAG, 8 APRIL 2023, 22:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht mag hoop koesteren voor de dubbele Europese confrontatie tegen AZ. De Nederlandse club leed vanavond voor de derde keer op rij puntenverlies in de competitie. Het verloor met 0-1 van Sparta. 

Na een nederlaag tegen Twente net voor de interlandbreak en een gelijkspel bij Heerenveen net erna maakt deze nederlaag duidelijk dat AZ in een mindere periode zit. De licht geblesseerde Vangelis Pavlidis startte op de bank en zonder hem kwam AZ amper tot kansen. Op slag van rust kwam Sparta op 0-1 nadat Beukema in de wind werd gezet door ex-Lommel-speler Saito.

Op het uur gooide coach Janssen dan toch Pavlidis in de strijd, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. AZ had wel veel balbezit, maar deed er weinig mee. Sparta hield gemakkelijk stand en op de counter trapte het nog een keer tegen de lat.

AZ blijft zo achter met 1 op 9 en dreigt de voeling met de top drie te moeten lossen. 

AZ speelde met: Ryan, Sugawara, Beukema, Hatzidiakos (70' Bazoer), Kerkez, Reijnders, Clasie, Odgaard, Mijnans, Mihailovic (59' Lahdo), Meerdink (59' Pavlidis)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.