Programma's Westerlo, Charleroi en Anderlecht

ZONDAG, 9 APRIL 2023, 22:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Drie ploegen strijden nog voor twee plaatsen in de Europe Play-Offs: Westerlo, Charleroi en Anderlecht. Die eerste twee beschikken over de beste papieren. Anderlecht moet hopen op een misstap van één van beide en haalt zelf best nog zes op zes. Tegen wie moeten de drie clubs het nog opnemen?

Eerst even de stand met nog twee speeldagen te gaan:

  • 7. Westerlo: 49 punten
  • 8. Charleroi: 47 punten*
  • 9: Anderlecht: 46 punten

Westerlo ontvangt volgende zaterdag Club Brugge. De Bruggelingen zijn nog volop in strijd voor de Champions Play-Offs en zullen dus alles op alles zetten om drie punten te pakken. Op de slotspeeldag trekt Westerlo naar Seraing. De Luikse club is al zeker van degradatie. Hopelijk voor Anderlecht willen ze het seizoen voor de eigen fans toch in schoonheid afsluiten.

Charleroi dan. Vrijdagavond spelen ze de Waalse derby op Sclessin tegen Standard. Nooit een geschenk. Bovendien heeft Standard nog een waterkans op de Champions Play-Offs. Laat ons voor voor een keer met z'n allen voor de Rouches supporteren! Op de slotspeeldag krijgt Charleroi leider Genk op bezoek. Genk is de laatste tijd in mindere doen, maar strijdt uiteraard voor elk punt met het oog op de landstitel. Mogelijk speelt Charleroi tussendoor ook nog een inhaalduel tegen KV Mechelen. Dat weten we woensdag. 

Anderlecht dan. Paars-wit moet komende zondag naar Genk. Zoals net vermeld zijn de Limburgers minder goed bezig, maar Anderlecht moet zien dat het na de Europese wedstrijd van donderdag tegen AZ niet half slapend aan de wedstrijd begint. Op de slotspeeldag krijgt Anderlecht het bezoek van KV Mechelen. De Mechelaars richten het vizier vol op de bekerfinale van een week later. Als ze spelen zoals dit weekend tegen OH Leuven, zou KV een hapklare brok moeten zijn.

Hoe dan ook, het beloven nog twee spannende weekends te worden. De programma's van de drie clubs zijn wat gelijklopend, zodat op basis van de nog resterende tegenstanders niemand een groot voor- of nadeel kan worden toegedicht. Al kan Charleroi een groot cadeau krijgen als het BAS woensdag beslist dat het de wedstrijd tegen KV Mechelen mag herspelen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.