U16 winnen jeugdtoernooi van Montaigu

DINSDAG, 11 APRIL 2023, 20:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De U16 van Anderlecht hebben tijdens het paasweekend het prestigieuze jeugdtoernooi van Montaigu in Frankrijk gewonnen. In de finale versloeg paars-wit Lyon na strafschoppen. Het was vijftigste editie van het toernooi. Ook de eerste vier (1973-1976) had Anderlecht gewonnen.

In de finale stond het na de reguliere speeltijd het 1-1. Chike Macayle Van de Ven (foto) scoorde voor Anderlecht. Doelmans Jens Heylen redde in de eerste helft een penalty. Bij de strafschoppen haalden de jongens van Stéphane Stassin het met 5-4.

Anderlecht kwam aan de aftrap met Heylen, Engwanda-Ongena, Ilunga-Tshiapidia, Liema, Ndembi, De Cat, Djondo, Mahroug, Bourard, Reumers, Van de Ven

Groepswedstrijden
Anderlecht - Nantes 1-0 (A. Reumers)
Anderlecht - District de Vendée 2-0 (Y. Bourard, G. Ghale)
Anderlecht - Lyon 1-3 (T. Van de Ven)

Halve finale
Rennes - Anderlecht 2-3 (Y. Bourard, G. Djondo, C. Van de Ven)

Finale
Anderlecht - Lyon 1-1 / 5-4 (C. Van de Ven)

Terry Van de Ven, die scoorde in de groepswedstrijd tegen Lyon, is de broer van Chike. Chike tekende in oktober op 15-jarige leeftijd zijn eerste profcontract. Hij speelt sinds 2019 voor Anderlecht. Daarvoor was hij aan de slag bij Westerlo en Genk. Chike is een diepe spits met een neus voor doelpunten. 
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.