Late comeback bezorgt RSCA Futures een punt (video)

ZATERDAG, 15 APRIL 2023, 22:47 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Na vijf nederlagen op rij hebben de RSCA Futures vanavond nog eens een gelijkspel behaald. Nochtans leek het ook tegen Lierse weer mis te gaan, maar twee doelpunten in drie minuten bezorgden de Anderlecht-jongeren finaal een punt.

Met 1 op 18 waren de play-offs nog geen succes voor de jongens van Guillaume Gillet. Ook vanavond leek het weer een baalavond te worden in het Lotto Park. Na twintig minuten stond het al 0-2 achter.

Een kwartier voor tijd zorgde Anderlecht voor de ommekeer. Invaller Ilias Takidine bediende Lucas Stassin en die scoorde zijn eerste doelpunt in zeven wedstrijden. Amper twee minuten later kon centrale verdediger Amando Lapage (foto), kleinzoon van Paul Van Himst, een mooie actie van Takidine omzetten in de gelijkmaker.

De RSCA Futures blijven wel afgetekend laatste in de Champions Play-offs. Ze tellen zeven punten minder dan Lierse. Volgende week gaan de Futures op bezoek bij Club NXT.

Score: 2-2
Goal(s): 9' Schouterden (0-1), 19' Delorge (0-2), 78' Stassin (1-2), 80' Lapage (2-2)

RSCA Futures:Vercauteren, Ishaq, Lissens, Lapage, Masscho, Engwanda (89' Hubert), Sadiki, Angulo, Michez (73' De Wilde), Camara (73' Takidine), Stassin
Lierse:De Smet, Raemaekers, Pupe, Poelmans, Van Acker, Delorge, Schouterden (73' De Schrijver), Laes (86' Libert), Walbrecq (64' Safari), De Schryver (73' Tarfi), Sampers (64' Naessens)

Geel: 11' Laes, 31' Pupe, 58' Schouterden, 79' Safari, 89' Libert

Scheidsrechter: Kevin Debeuckelaere
Stadion: Lotto Park