Enkel zege geeft Anderlecht nog een kans

ZONDAG, 16 APRIL 2023, 22:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na de nederlaag in Genk is de opdracht voor volgende week tegen KV Mechelen duidelijk: winnen. Enkel als Anderlecht wint, maakt het nog kans op de Europe Play-Offs. En als Anderlecht wint, moet het hopen op puntenverlies van Charleroi en Cercle Brugge. Wat niet uitgesloten is.

Met nog één speeldag te gaan telt Anderlecht nu één punt minder dan Charleroi en Cercle, de nummers acht en negen. Als Anderlecht volgende week gelijkspeelt en de twee andere clubs verliezen, dan staan ze met drie gelijk. Maar Charleroi heeft dan het voordeel omdat het een wedstrijd meer gewonnen heeft.

Dus moét Anderlecht winnen. Doen Charleroi én Cercle dat niet, dan wipt paars-wit op de valreep nog over deze twee clubs naar plaats acht. Charleroi neemt het in eigen huis op tegen Racing Genk. De Limburgers kunnen elk punt gebruiken in de strijd voor de landstitel en zullen dus voluit gaan. Cercle moet op bezoek bij Zulte Waregem. Essevee moet winnen of gelijkspelen om de degradatie te vermijden. Zij zullen dus spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Anderlecht daarentegen heeft het geluk om tegen KV Mechelen te spelen. Een club die in de competitie al lang niets meer te winnen of te verliezen heeft en dat de voorbije weken ook liet merken. De Kakkers spelen over twee weken de finale van de Beker van België en daar ligt de focus. Een sterke start met vroege doelpunten om hen alle aspiraties te ontnemen, zou Anderlecht volgende week dus goed van pas komen.

Op de slotspeeldag worden alle wedstrijden tegelijk gespeeld, namelijk op zondag om 18.30 uur. Eindelijk nog eens een lekker ouderwetse voetbalnamiddag. Hopelijk met een voor Anderlecht happy end.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.