Dreyer: "Niemand was op niveau"

ZONDAG, 16 APRIL 2023, 22:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de pijnlijke nederlaag op Genk mocht Anders Dreyer het komen uitleggen voor de microfoon van Sporza. Hij wond er geen doekjes om. "Verliezen op de manier zoals wij vandaag, dat mag nooit", aldus de Deen. 

"Dit komt hard aan. Het is nooit leuk om te verliezen. Soms kan dat gebeuren, maar dat mag nooit op de manier zoals wij vandaag deden", vertelde Dreyer. "Dit is niet leuk voor de supporters die een lange reis maakten. Maar het is gebeurd. We moeten voort en klaar zijn voor donderdag."

De kans op de Europe Play-Offs hebben een flinke knauw gekregen. "Volgende week moeten we tegen Mechelen ons eigen werk doen. Daarna zien we waar het ons brengt. Hopelijk is dat de top acht. Ik geloof er alleszins nog in."

Is de huidige tiende plaats een verrassing voor Dreyer. "Ja, natuurlijk. We hebben een erg goed team. Met vijf, zes clean sheats op rij deden we het goed. Zowel in Europa als in de competitie deden we het goed."

Wat gebeurde er in het begin van de tweede helft? "We weten dat als we niet klaar zijn wanneer we op het veld komen, dat een goed team als Genk ons dan kapot speelt. Dat gebeurde. We moeten dit nu analyseren zodat het niet meer opnieuw gebeurd." 

Maar hoe kon het nu gebeuren tegen een topclub als Genk en in een belangrijk moment van het seizoen? "We probeerden natuurlijk, maar zij reageerden sneller. Dan scoorden ze snel twee keer en maakten zo de wedstrijd dood."

Donderdag volgt eerst de terugwedstrijd tegen AZ. Kan dat een nadeel zijn in de strijd voor de achtste plaat? "We houden ervan om matchen te spelen. De voorbije weken lieten we zien dat wanneer we elke vier, vijf dagen een match hebben, we kunnen presteren op een hoog niveau. Wat er vandaag gebeurde, weet ik niet. Niemand was vandaag op niveau."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.