Sportief en financieel belangrijk voor RSCA

DONDERDAG, 20 APRIL 2023, 11:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Een Europese halve finale zou Anderlecht in staat stellen om na meer dan 30 jaar opnieuw aansluiting te vinden bij zijn roemrijke verleden. De twee miljoen euro die op het spel staat, zou ook een financiële compensatie zijn voor het niet deelnemen aan de Europese play-offs in de Belgische competitie.

Tot nu toe heeft RSCA in Europa al 8,7 miljoen euro geïncasseerd: 900.000 euro voor de kwalificatierondes, 2,94 miljoen euro voor de deelname aan de groepsfase van de Conference League, een bonus van 1.335.000 euro op basis van de coëfficiënt. 1.335.000 euro voor twee overwinningen en twee gelijke spelen in de groep, 325.000 euro voor de tweede plaats in de groep, 300.000 euro voor het bereiken van de tussenronde, 600.000 euro voor het bereiken van de ronde van 16 en 1 miljoen euro voor kwalificatie voor de kwartfinales. Een plaats in de halve finales levert Anderlecht 2 miljoen euro extra op. Als hij zich plaatst voor de finale in Praag, krijgt hij nog eens 3 miljoen, en als Anderlecht de Conference League wint, krijgt hij zelfs 5 miljoen.

Dat is veel geld. Vooral omdat de Conference League na zondag dit seizoen hun enige bron van inkomsten zou kunnen zijn. Een deelname aan de Europese play-offs is verre van zeker. Als Anderlecht zondagavond buiten de top 8 zou eindigen, missen ze minstens drie thuiswedstrijden. Elke wedstrijd in Lotto Park brengt ongeveer 750.000 euro op voor de paars-witten. Als het Belgische seizoen na zondag eindigt voor de Paars-Witten, loopt de club 2.250.000 euro aan inkomsten mis. Een plaats in de halve finale van de Conference League zou die inkomstenderving nauwelijks compenseren. Maar de ongeveer 1.000 Anderlecht-fans die vanavond het paars-wit zullen steunen, hoeven zich geen zorgen te maken. Zij hopen op een avond waarop nostalgische herinneringen aan een vervlogen tijdperk plots werkelijkheid worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.