Vertonghen: "Niet geleerd uit onze fouten"

VRIJDAG, 21 APRIL 2023, 08:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS 120 minuten lang was hij de rots in de branding, de kapitein die voorkwam dat het schip kapseisde. Maar bij de strafschoppen zag Jan Vertonghen zijn elfmeter pijnlijk gestopt door AZ-doelman Ryan. "Deze campagne had ons seizoen kleur kunnen geven. Daarom doet deze uitschakeling extra pijn."

"Na een minuut liep er al veel fout", begon Vertonghen zijn intervieuw bij Sporza na de wedstrijd. "Als je met 2-0 naar hier komt, heb je een mooie bonus. Het is pijnlijk dat je dan zo snel op achterstand komt. We hadden vooraf gezegd dat we al een heel eind ver zouden zijn indien we de eerste twintig à dertig minuten doorkomen. Maar dat lukte niet."

Anderlecht had nochtans kunnen weten dat AZ zo fel zou beginnen. Toch maken ze de ene defensieve fout na de andere. "Klopt. Ik weet niet wat er precies gebeurde bij de strafschop. Betreft de tweede goal, daarvoor waren we gewaarschuwd. Zo hadden we er zondag in Genk twee of drie tegen gekregen. En nu terug. Uit fouten hoor je te leren en dat hebben we niet gedaan."

Hoe komt dat? "We zijn Real Madrid niet. We spelen tegen een goede tegenstander en werden vandaag op verschillende fronten afgetroefd. We hadden een goede Europese campagne en die wilden we extra glans geven. Thuis hebben we dat gedaan, maar vandaag absoluut niet."

Anderlecht raakte zelf ook amper aan het AZ-doel. "We slaagden er misschien twee keer onder hun druk uit te voetballen. Dan kies je directer spel richting Amuzu en Slimani, maar ook dat lukte niet. Het was aanvallend gewoon niet goed."

"Ik heb echt een rotgevoel", aldus Vertonghen. "Het seizoen was al moeilijk genoeg voor de winterstop. Als je ziet waar we toen stonden en dat vergelijkt met waar we twee uur geleden stonden, dan hadden we hiervoor getekend. Deze Europese campagne kon het seizoen, dat erg moeilijk is geweest voor de club en de spelers, extra kleur geven. Deze uitschakeling doet daardoor extra pijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.