Riemer: "We gaven AZ vleugels"

VRIJDAG, 21 APRIL 2023, 08:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht-coach Brian Riemer zag hoe zijn ploeg dramatisch aan de wedstrijd tegen AZ begon. Hij zag echter ook hoe zijn jongens daarna terugvochten. "We moeten uit deze wedstrijd leren", vertelde hij na afloop. "De fouten die we vandaag maakten, moeten we in de toekomst vermijden."

"De eerste vijftien minuten waren bepalend voor het resulstaat", vertelde Riemer voor de televisiecamera. "Iedereen die al even in het voetbal zit, weet dat het belangrijk is om goed te starten. Zo neem je de druk wat weg. Maar al na enkele minuten geven we een penalty weg. Wat later volgt dan een tweede doelpunt. Zo hebben we AZ vleugels gegeven en elimineerden we ons voordeel uit de heenmatch." 

"Ik wil de spelers wel feliciteren voor de manier waarop ze nadien terugvochten en nog strafschoppen uit de brand sleepten. Net als wij thuis tegen Ludogorets had AZ nu 20.000 thuissupporters achter hen staan die hard riepen. Dat maakt toch een verschil. We moeten dit aanvaarden en nu het hoofd rechten."

Hoe komt het dat sommige spelers zo veel fouten maakten? "We hebben een jong team, gecombineerd met ervaring. Maar niet te jong. Dit is wat we willen. Dat betekent echter wel dat je soms wat ervaring mist. Dit is een belangrijke wedstrijd. Als je als jonge speler twee tegenslagen op korte tijd te verwerken krijgt, is dat moeilijk om mee om te gaan. We moeten hieruit leren en proberen fouten als vandaag te vermijden in de toekomst. Dit is het verschil tussen wedstrijden op het hoogste niveau en gewone wedstrijden in de competitie met minder druk."

De journalist wilde van Riemer ook nog weten welk het echte Anderlecht is. Dat van tegen Villareal of dat van vandaag. "Het echte Anderlecht hebben we de voorbije matchen vaak gezien", aldus de coach. "We speelden meer goede dan slechte wedstrijden. En verloren minder dan dat we wonnen. Maar standvastigheid is iets wat jonge spelers ook moeten leren. Als je niet kan winnen, dan moet je leren. En dat moeten we vandaag doen."

Ondanks de uitschakeling nu beschouwt Riemer de Europese campagne van dit seizoen als een succes. "Als men voor het seizoen had gezegd dat we de kwartfinale zouden halen, zou iedereen daarvoor getekend hebben. Vergeet ook niet dat het een penaltyreeks in de laatste voorronde was die ons in de poulefase bracht. Het had net zo goed voorbije kunnen zijn nog voor het begon."

"Zo dicht kan het in voetbal bij elkaar liggen. Soms is het geluk aan je kant zoals tegen Ludogorets en Young Boys, soms niet zoals vandaag. Dit jonge team heeft het in Europa goed gedaan. Maar de ontgoocheling is op dit moment groter dan de blijdschap om het feit dat we de kwartfinale gehaald hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.