Conference League was financieel succes

VRIJDAG, 21 APRIL 2023, 08:25 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Belgische clubs hebben dit seizoen historisch goed gepresteerd in Europa met maar liefst 14.200 punten voor de Belgische coëfficiënt. Ondanks de bittere nasmaak na de uitschakeling tegen AZ oogt het financieel eindresultaat van de Conference League positief voor Anderlecht

Door deze goede score is de kampioen van België opnieuw rechtstreeks geplaatst voor de Champions League in het seizoen 2024-2025. Enkel grootmachten als Engeland, Duitsland, Spanje en Italië deden het in Europa al beter dit seizoen.

Anderlecht zal 7,825 miljoen euro ontvangen door de prestaties van dit seizoen in Europa. Deze centen zal de club niet enkel goed kunnen gebruiken, de goede prestaties waren ook sportief nodig om de status van de club in Europa weer wat te verbeteren. Zeker omdat de kans bijzonder klein is dat Paars-wit volgend seizoen in Europa zal aantreden. Hoe lager de ranking van de club in Europa, des te sterker de tegenstanders potentieel kunnen zijn bij een loting. Momenteel staat Anderlecht 91ste op de UEFA lijst voor clubs.

In 1986 stond Anderlecht op de eerste plaats van de UEFA ranking, samen met evenveel punten als Juventus.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.