Fredberg: "Nu hebben we de antwoorden"

DINSDAG, 25 APRIL 2023, 23:35 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In het laatste deel van zijn interview heeft CEO Jesper Fredberg het nog over zijn ontgoocheling, maar ook over zijn enorme motivatie om er volgend jaar opnieuw te staan met Anderlecht én met een team dat kan strijden om Europees voetbal.

Fredberg zei dat hij bijzonder graag wint. Maar die enorme ambitie delen met fans maakt het nog veel mooier. Hij wil dat de supporters zich kunnen vereenzelvigen met Anderlecht zodat er 'samen' kan gewonnen worden. Hij vindt dat supporters een deel zijn van de identiteit en cultuur van de club. Hij hoopt dat er wederzijds respect kan ontstaan, ook voor de manier dat er wordt gewerkt op Anderlecht zodat de fans zich daarmee kunnen identificeren. Fredberg zou het verwezenlijken van die eenheid tussen supporters en club als een grote prestatie beschouwen.

"De ambitie is er absoluut om een team te bouwen met een staff die kan strijden om Europees voetbal", aldus Fredberg. Een persoonlijke ambitie van Fredberg is om nieuwe spelers als Debast en Verbruggen af te leveren voor het eerste elftal. Fredberg benadrukte de offensieve spelstijl en dat hij nu al uitkijkt naar het moment waarop er terug wedstrijden worden gespeeld. Hij wil graag terug succesvol zijn voor de supporters en voegde ook toe dat er een aantal nieuwe namen zullen bijkomen waarnaar de supporters kunnen uitkijken.

"De voorbije week was echt heel moeilijk", zei Fredberg. Niet omdat er niet hard werd gewerkt, maar omdat het team niet presteerde zoals ze wilden dat het presteert. Het is pijnlijk om te zien hoe ontgoocheld men is. Maar nu het seizoen achter de rug is, geeft de situatie mij een enorme ambitie om weer aan de slag te gaan met een team dat sterker voor de dag komt. We hebben nu alle antwoorden die we nodig hebben. In januari was ik er nog maar pas en ik wist nog niet exact welke kaarten ik allemaal in mijn bezit had.

Er heerst een gedrevenheid om Anderlecht terug te brengen waar het hoort. We willen het zo graag laten zien, maar nu is het ook belangrijk om even de situatie te bekijken en te reorganiseren om daarna sterker terug te keren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.