Kapitaalinjectie op komst voor transfers

WOENSDAG, 26 APRIL 2023, 17:55 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Volgens Het Nieuwsblad wordt er een nieuwe, beperkte, kapitaalinjectie voorbereid bij Anderlecht. De nieuwe centen zijn nodig om CEO Sports Jesper Fredberg van de nodige fondsen te voorzien om deftige transfers te regelen.

Nu Anderlecht opnieuw Europees voetbal heeft gemist, zal het niet meevallen om spelers te strikken, dat bevestigde Fredberg al eerder in een interview. Marc Coucke zal opnieuw investeren in Anderlecht, net als het vennootschap van voorzitter Wouter Vandenhaute en Geert Duyck. Coucke heeft al heel wat geld in Anderlecht gestoken, maar door de samenloop van verschillende omstandigheden, lijken extra financiële middelen de enige manier om Anderlecht volgend seizoen weer laten mee te dingen voor een Europees ticket.

Door het extra geld wil Fredberg ook Debast en Verbruggen houden, tenzij er een zeer hoog bod komt van om en bij de 20 miljoen euro. Het contract van Verschaeren (tot 2024) zou ook verlengd moeten worden.

Over hoeveel geld het precies gaat, is niet geweten. Het zal wel niet van dezelfde orde zijn als in eind 2021 toen Marc Coucke onder andere 51 miljoen schulden kwijtschold.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.