Wie mag bijtekenen? Wie moet vertrekken?

DONDERDAG, 27 APRIL 2023, 22:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Met Lior Refaelov weten we al voor één speler wat de toekomst brengt. Maar hoe zit het met de anderen? In Het Laatste Nieuws vertelde CEO Sports Jeper Fredberg (foto) dat hij Islam Slimani en Yari Verschaeren wil laten bijtekenen. De krant meent echter ook te weten welke vier spelers al zeker andere oorden mag opzoeken.

In een interview vertelde Fredberg gisteren dat de club erg tevreden is over Slimani en dat hij denkt dat het omgekeerde ook geldt. "De gesprekken met zijn enthourage lopen, maar ik wil niet op de zaken vooruitlopen", aldus Fredberg over een mogelijke contractverlenging.

Ook met Verschaeren zal Fredberg rond de tafel zitten. De aanvallende middenvelder gaat immers zijn laatste contractjaar in. "Ik zou Yari graag nog jaren bij Anderlecht zien", aldus Fredberg. "We zouden zijn contract graag verlengen." Volgens Fredberg heeft Anderlecht Verschaeren de laatste weken heel erg gemist. Een rentree is trouwens pas voor begin 2024. "Daarom denk ik dat we op korte termijn een vervanger voor hem moeten halen."

Vier spelers mogen vertrekken

In het interview noemde Fredberg gisteren geen namen over mogelijke vertrekkers. In de krant van vandaag komt Het Laatste Nieuws wel met namen. Vier spelers hebben volgens de krant geen toekomst meer bij Anderlecht. Het gaat om Amir Murillo, Amadou Diawara, Benito Raman en Francis Amuzu.

Zeno Debast en Bart Verbruggen hoopt Fredberg te kunnen houden. Maar of dat zal lukken? Anderlecht kan hen immers geen Europees voetbal bieden. Vooral voor Verbruggen zou er veel interesse zijn. "Ik kreijg veel telefoontjes over Bart", aldus Fredberg gisteren in het interview. "Twintig miljoen euro? Voor Verbruggen is geen transfersom te gek."

Inkomend: zeven spelers

Fredberg moet deze zomer niet alleen verkopen, hij moet ook versterking halen. Het Laatste Nieuws meent te weten wat er op het verlanglijstje van Fredberg staat.

Achteraan wil de club twee rechtsachters en één linksachter halen. Een rij hoger is er nood aan een middenvelder met body en infiltratievermogen en aan een vervanger voor Verschaeren. Op offensief vlak wil paars-wit nog een flankspeler halen en, naast Slimani, nog een tweede spits die hetzelfde type is als de Algerijn. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.