RSCA Women zijn kampioen !

ZATERDAG, 29 APRIL 2023, 17:49 - TCV

DAMES - DAMES De RSCA Women hebben hun tiende titel in de wacht gesleept. De damesploeg won met 1-2 op het veld van rivaal OHL en daarmee is de kloof nu onoverbrugbaar in de resterende twee competitiewedstrijden.

Anderlecht is voor de zesde maal op rij kampioen. Het kwam reeds na 1 minuut op voorsprong na een actie van Sarah Wijnants. Doelvrouw Evrard behoedde OHL voor meer averij in de eerste helft. Op het einde van de eerste helft werd de thuisploeg ook zelf gevaarlijk aan Den Dreef. Na rust bleef OHL aandringen en kreeg het kansen genoeg op de gelijkmaker. Maar toen topschutter Lore Jacobs er 0-2 van maakte op aangeven van Wijnants leek de wedstrijd gespeeld. Leuven probeerde nog en scoorde ook nog de 1-2 tien minuten voor tijd, maar Anderlecht hield stand en vierde het kampioenschap op het veld van OHL.

Een erg knappe prestatie van Anderlecht dat dit seizoen te kampen had met enkele langdurige blessures van belangrijke speelsters en bovendien sterspeelster / doelpuntenmachine Tessa Wullaert zag vertrekken naar Furtuna Sittard.

Doelvrouw Justien Odeurs neemt afscheid van Paars-wit met haar vijfde titel: "Het kan niet mooier dan tegen een rechtstreekse tegenstander ... Vanaf volgend seizoen ben ik fan nummer 1."

Ook trainer Dave Mattheus gaf een reactie: "De match begon natuurlijk perfect voor ons en we hebben de speelsters met ervaring om het af te maken."

Bron: RSCA Website