18-jarige Diallo tekent eerste profcontract

WOENSDAG, 3 MEI 2023, 20:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - 1B Amadou Diallo, een 18-jarige flankspeler, heeft vandaag een profcontract tot 2025 bij Anderlecht getekend. De jonge Brusselaar speelt dit seizoen bij de U18, maar proefde ook al enkele keren van 1B met de RSCA Futures. Volgend seizoen zal hij volwaardig deel uitmaken van de Futures-kern.

Diallo, geboren op 12 februari 2005, begon te voetballen bij Crossing Schaarbeek. Via Union (2015-2017) en Zulte Waregem (2017-2018) belandde hij vijf jaar geleden bij paars-wit. In oktober debuteerde Diallo bij de RSCA Futures in 1B. Nadien volgden nog zes wedstrijden, telkens als invaller. Hij scoorde één keer, in december tegen Beveren.

In maart vorig jaar speelde Diallo één wedstrijd bij de Belgische U17.

"Een geschenk dat de club in mij gelooft"

"Dit toont aan de dat club vertrouwen in me heeft", vertelt Diallo in een filmpje op de sociale media van de club. "Het is een bewijs dat ze alles hebben gezien wat ik sinds het begin voor de club heb gedaan. Het is een geschenk dat ze in mij geloven. Ze geven me de kans om mezelf nog meer te tonen. En zo, hopelijk, de A-kern te bereiken."

"Ik ben blij en trots dat ik mijn eerste profcontract bij Anderlecht kan tekenen", vult Diallo aan op zijn persoonlijke Instagram-pagina. "Ik wil mijn familie, managers en vrienden bedanken. Zij hebben we altijd gesteund. Van in het begin van dit grote verhaal." 

Kindermans: "Efficiëntie nog opkrikken"

Op de officiële RSCA-website reageert directeur jeugdopleiding Jean Kindermans op Diallo's eerste profcontract. "Amadou Diallo speelt nu al enkele seizoenen op de rechterflank als linksvoetige", aldus Kindermans.

"Hij is snel, is sterk in 1-tegen-1 situaties en heeft een goed schot in de voeten. Hij is een ware gesel voor verdedigers. Zijn trainers loven hem ook voor zijn werkethiek. Van zodra hij zijn efficiëntie nog kan opkrikken, zal hij een waardevolle toevoeging zijn voor de RSCA Futures volgend seizoen.”

Fredberg: "Amadou verdient deze kans"

CEO Sports Jesper Fredberg is vooral benieuwd naar de verder ontwikkeling van Diallo. "We zijn erg tevreden dat Amadou zijn eerste profcontract bij  Anderlecht tekent. Amadou heeft ons dit seizoen getoond waarom hij in aanmerking komt voor de RSCA Futures, hij verdient deze kans."

"De Challenger Pro League vormt het ideale platform om talenten als Amadou te lanceren en hen te introduceren tot het profvoetbal”, besluit Fredberg.

 


 


Bron: © Eigen redactie



anderlecht-online forum