Vandenhaute: "Top vier is het doel"

DINSDAG, 9 MEI 2023, 09:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Na afloop van de raad van bestuur gisterenavond sprak voorzitter Wouter Vandenhaute met de pers die aan het stadion stond te wachten. "Top vier is het doel volgend seizoen en daar gaan we middelen voor vrijmaken", zo klonk het. "En we zullen niet eerst moeten verkopen alvorens versterking te halen."

Tijdens de raad van bestuur werden zowel Vandenhaute als CEO Sports Jesper Fredberg en CEO Non-Sports Kenneth Bornauw aan de tand gevoeld over hun beleid. Vandenhaute noemde het na de vergadering een constructieve bijeenkomst.

"Eerst stonden we stil bij de zware ontgoocheling van het voorbije seizoen", zo vertelde hij. De voorzitter noemde het bereiken van de kwartfinale van de Conference League een mooie prestatie, maar wel een die in het niets verzinkt bij de elfde plaats in de competitie. "We discussieerden waar het is misgelopen, want een seizoen als dit willen we nooit meer meemaken", aldus Vandenhaute.

Bedrag kapitaalsverhoging wordt eerstdaags bepaald

Tijdens de raad van bestuur lichtte Fredberg zijn sportieve plan voor de toekomst toe en legde hij uit welk budget hij daarvoor nodig heeft. Het plan werd unaniem goedgekeurd. "Er is geloof in Jesper zijn plan", vertelde Vandenhaute. Hij gaf aan dat de top vier volgend seizoen het doel is en dat hiervoor de nodige middelen worden vrijgemaakt.

"Als we Europees voetbal hadden gehaald, had de club zo voldoende financiële middelen gegenereerd om verder te groeien. Dat is niet gelukt. Aangezien we ambitieus zijn, moeten er extra inspanningen geleverd worden", verwijst Vandenhaute naar een kapitaalsverhoging door de aandeelhouders. Het zijn die laatste die nu moeten beslissen over het bedrag. "Dat zal een van de volgende dagen gebeuren", gaf vandenhaute mee.

"Van Den Spiegel durft mij tegen te spreken"

Tot slot legde Vandenhaute nog uit waarom Tomas Van Den Spiegel toetreedt tot de raad van bestuur. Hij wijst erop dat zijn vennootschap Mauvavie recht heeft op twee bestuurders en er nog één positie open stond. Volgens Vandenhaute zal Van Den Spiegel een toegevoegde waarde hebben. "Hij heeft ervaring. En wat belangrijker is: hij durft mij goed tegen te spreken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.