Thuiswedstrijden RSCA Futures niet meer op televisie?

WOENSDAG, 24 MEI 2023, 21:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

1B Sudpresse meldt dat de Pro League en de vier clubs die een U23-team in 1B laten aantreden, overeengekomen zijn dat zij niet langer moeten instaan voor de kosten die gepaard gaan met een rechtstreekse televisie-uitzending. In de praktijk zal dit wellicht betekenen dat de thuiswedstrijden van onder meer de RSCA Futures niet langer live op tv zullen komen.

Toen vorig jaar beslist werd om vier U23-teams op te nemen in 1B, wilde Eleven Sports niet instaan voor de extra kosten die gepaard gaan met het uitzenden van extra duels. Eleven Sports had enkele jaren geleden immers ingetekend voor een competitie met acht teams en dus wekelijks vier wedstrijden. Vier teams extra betekende twee matchen extra en dus ook meer productiekosten.

De clubs kwamen toen tot een akkoord dat zij zouden instaan voor de kosten verbonden aan de rechtstreekse uitzending van hun thuiswedstrijden.

Komend seizoen zullen de clubs deze kost niet meer moeten dragen. In de praktijk betekent dat volgens Sudpresse dat de thuiswedstrijden van RSCA Futures, Club NXT, SL16 en Jong Genk dus niet langer rechtstreeks op televisie zullen komen.

Bron: Sudpresseanderlecht-online forum