Sardella en Debast in voorselectie EK U21

DONDERDAG, 25 MEI 2023, 11:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anderlecht-spelers Zeno Debast en Killian Sardella (foto) maken deel uit van de voorselectie van de Belgische U21 voor het EK in juni. Dat weet Het Nieuwsblad. Een volledige lijst heeft de krant niet, dus het is niet uitgesloten dat er nog spelers van Anderlecht in de voorselectie opgenomen zijn.

Het EK vindt plaats van 21 juni tot 8 juli in Georgië en Roemenië. België is ingedeeld in een groep met Nederland, Portugal en gastland Georgië. Op maandag 5 juni blazen de jonge Duivels verzamelen om de voorbereiding te beginnen. Wanneer de definitieve selectie bekendgemaakt wordt, is nog niet duidelijk.

Aangezien het dit toernooi niet op de officiële FIFA-kalender staat, zijn clubs niet verplicht om hun spelers vrij te geven. De kans is echter groot dat Anderlecht dit wel zal doen. Het EK is immers een mooie vitrine om spelers in de kijker te zetten en hun marktwaarde een duw in de rug te geven.

Voor Debast wordt het wellicht een drukke maand juni. De kans is groot dat hij ook wordt opgeroepen voor de A-ploeg, die twee EK-kwalificatieduels speelt. Maar de kans dat hij daar ook in actie zal komen, is minder groot. Wat op zijn beurt weer de kansen vergroot dat hij na de interlands van de Rode Duivels richting het EK afreist om daar wel een belangrijke rol te spelen.