Krijgt Anderlecht-stadion weldra nieuwe naam?

DONDERDAG, 25 MEI 2023, 21:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Eind dit seizoen loopt de sponsorovereenkomst met de Nationale Loterij af. Het Nieuwsblad weet dat de onderhandelingen over een verlenging moeizaam verlopen. De loterij zou niet hetzelfde bedrag dan voorheen willen betalen. En zo bestaat ook de kans dat het stadion van naam verandert.

In 2018 sloot Anderlecht een vijfjarige sponsorovereenkomst af met de nationale loterij. Volgens Het Nieuwsblad kreeg Anderlecht jaarlijks 1,35 miljoen euro voor het gehele pakket. Dat bevatte hospitality (tickets, eten en drinken, ...), zichtbaarheid van de naam op allerlei plaatsen, activiteiten (met de spelers...) en dus ook de benaming van het stadion.

Bij de Nationale Loterij twijfelt men echter of sponsoring van een grote voetbalclub wel tot hun kerntaken behoort. De Nationale Loterij is een overheidsbedrijf en één van haar kerntaken is om sponsor te zijn van maatschappelijke, culturele, sportieve en wetenschappelijke projecten. 

Volgens Het Nieuwsblad zou de Nationale Loterij wel willen doorgaan als sponsor van Anderlecht, maar voor een minder groot bedrag. En wie minder betaalt, die krijgt minder. De komende weken moet er duidelijkheid komen, maar het zou zomaar kunnen dat het Lotto Park binnenkort een nieuwe naam krijgt.