Debast: "EK U21? Ik zou me vereerd voelen"

DONDERDAG, 25 MEI 2023, 22:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Terwijl verschillende van zijn ploegmaats genieten van vakantie, bereidt Zeno Debast zich voor voor interlandvoetbal in juni. En hij heeft er zin in. "Wat extra wedstrijden zouden goed zijn. Zo lang thuis in de zetel zitten en de play-offs op televisie volgen, dat is niets voor mij."

Vandaag raakte bekend dat Debast in de voorselectie zit voor het EK U21 in juni. In de media vertelt hij dat hij denkt dat hij ofwel voor de A-ploeg mag spelen ofwel voor de U21, niet voor beide. Het EK U21 zou hij niet zien als een degradatie, integendeel. "Het zou een mooie kans zijn om mij aan de buitenwereld te tonen", vertelt hij.

"Ik zie allebei zitten, of het nu bij het A-elftal is, dan wel bij de U21", aldus Debast. "Ik zal klaar zijn voor beide. Mijn land vertegenwoordigen bij de U21, ik zou me vereerd voelen." Debast vindt dat België met ambitie naar het EK U21 mag trekken. "Het zijn allemaal jongens die ik ken. Sommigen hebben mijn leeftijd, anderen zijn wat ouder of wat jonger. Het is een goede mix van goede spelers. Ik heb er zin in."

"Dit seizoen veel stappen gezet"

Debast blikt ook terug op het voorbije seizoen bij Anderlecht. "Op persoonlijk vlak denk ik dat het een positief seizoen was. Ik heb veel stappen gezet en daar ben ik dankbaar voor. Ook voor de steun van de fans, dat heeft me veel geholpen. Een seizoen spelen met Jan Vertonghen aan mijn zij is erg leerrijk, vooral op defensief vlak."

"Wat betreft het team kan ik me nergens achter verschuilen: dat was niet goed. Dat moest beter. Ik kan nu enkele excuses geven waarom het is misgelopen, maar we moeten naar de toekomst kijken. In de voorbereiding moeten we alles geven."

"Een gebrek aan kwaliteit? Dat zou ik niet zeggen. Ik denk dat we een goede groep hadden. Doordat we telkens op donderdag en zondag speelden, kwam er vermoeidheid. Al ben ik dankbaar dat ik die wedstrijden mocht spelen. Dat was goed voor mijn ritme."

Bron: Het Laatste Nieuws
Het Nieuwsbladanderlecht-online forum