Fredberg: "Spelers met impact en rendement halen"

WOENSDAG, 31 MEI 2023, 20:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Op de Fanboard van gisterenavond gaf Jesper Fredberg ook uitleg over de komende kapitaalsverhoging en de ambities van paars-wit op de transfermarkt. "Doordat we in de winter erin geslaagd zijn om te besparen, kunnen we deze zomer slagkrachtiger zijn."

Tijdens de Fanboard stelden de aanwezigen namens Anderlecht, naast Fredberg onder meer ook CEO Non-Sports Kenneth Bornauw, dat er wel degelijk een nieuwe kapitaalsverhoging komt. Het bericht uit Humo van een tweetal weken geleden dat het zou gaan om de laatste schijf van een vorige kapitaalsverhoging wordt ontkent. 

"De aandeelhouders zijn nu in gesprek over een extra kapitaalsinjectie met als doel om slagkrachtiger te zijn op de transfermarkt", zo klonk het tijdens de Fanboard.

"Geen zeven basisspelers, wel juiste posities"

Afgelopen zaterdag schreef Het Nieuwsblad dat Anderlecht deze zomer zeven nieuwe basisspelers zou aantrekken. Dat ontkende Fredberg. Hij gaf wel aan dat de club zich assertief wil tonen op de transfermarkt. "We willen spelers met impact en rendement halen. Het draait vooral om de juiste posities én waar krijgen voor ons geld", aldus de CEO Sports. "We willen de kern gevoelig versterken."

Fredberg benadrukte nog eens dat Anderlecht niet moet verkopen om zich te versterken. Doordat de club in januari zich redelijk gedeisd hield op de transfermarkt en afscheid nam van enkele zware contracten zijn de nodige financiële middelen beschikbaar.

Fredberg beseft natuurlijk wel dat als een speler een erg mooie transfer kan maken, Anderlecht misschien overstag moet gaan. "We zullen wel verkopen als we dat aan de juiste prijs kunnen doen. Soms moet je iemand verkopen, ook als dat om een topspeler gaat, om de kern collectief te kunnen versterken."

"Team vormgeven tegen seizoensstart"

Het is een trend om in de laatste dagen, en zelfs de allerlaatste avond, van de transferperiode nog veel transfers te doen. Fredberg hoopt al veel vroeger het nodige werk achter de rug te hebben. "Omdat ons seizoen vroegtijdig eindigde en de buitenlandse competities nog liepen, is het moeilijk om nu al spelers te tekenen", vertelde hij. "Maar we willen zoveel mogelijk het team al vormgeven tegen tegen de start van het nieuwe seizoen en dus niet wachten op het einde van de mercato. Dat is de ambitie."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum