Hervormingen Competitie 2023-2024

VRIJDAG, 2 JUNI 2023, 06:55 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Hoewel we de kampioen van dit seizoen pas zondagavond kennen, staan er best wat wijzigingen te wachten in het volgende seizoen. Zo zullen alle clubs in 1A na de reguliere competitie nog aan de bak moeten.

Het reguliere seizoen bestaat uit 30 wedstrijden (er zijn 16 clubs in 1A).

Daarna spelen de eerste zes de Champions' Play-Offs. De winnaar mag naar de groepsfase van de Champions League (dankzij de goede resultaten van de Belgische clubs in Europa dit seizoen). De tweede mag naar de voorronde van de Champions League, de derde naar de voorronde van de Conference League. De vierde in de stand speelt nog een play-off tegen de winnaar van de Europe Play-Offs. De winnaar van die confrontaties mag ook naar de voorronde van de Conference League.

De clubs die op plaatsen zeven tot en met twaalf eindigen, spelen dus de Europe Play-Off.

De plaatsen dertien tot en met zestien moeten de Play-Downs spelen. Enkel de winnaar van die Play-Down is zeker van het behoud. De laatste en de voorlaatste degraderen rechtstreeks. De veertiende speelt tegen de winnaar van de Play-Offs in de Challenger Pro League.

In de Challenger Pro League promoveren de eerste twee in de stand. De clubs die op plaats drie tot zes eindigen, spelen de Play-Offs. De RSCA Futures kunnen degraderen, maar niet promoveren. Ze kunnen volgend seizoen niet meer deelnemen aan de Play-Offs.Bron: RSCA Websiteanderlecht-online forum