Debast enige Anderlecht-speler in selectie EK U21

VRIJDAG, 2 JUNI 2023, 11:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Jacky Mathijssen, bondscoach van de Belgische U21, heeft zopas zijn voorlopige selectie voor het EK voor U21 bekendgemaakt. Zeno Debast is de enige speler van Anderlecht. Killian Sardella zat in de voorselectie, maar lijkt dus te moeten thuisblijven.

De KBVB laat weten dat het om een voorlopige selectie gaat. Pas op 14 juni moet het de definitieve selectie indienen bij de UEFA. Door blessures of doorschuivingen naar de A-ploeg (door onverwachte afvallers daar) bestaat de kans dat er hier en daar nog iets verandert.

Enkel Debast dus van Anderlecht die erbij zal zijn. Nochtans droegen meerdere spelers van paars-wit hun steentje bij tijdens de kwalificatieronde. Sardella speelde vier wedstrijden en zat in de voorselectie, maar moet het EK van thuis volgen. Ook Marco Kana was een vaste waarde (acht wedstrijden). Lucas Lissens mocht twee keer invallen. Yari Verschaeren, die zes keer in actie kwam, was er zonder zijn blessure ongetwijfeld bij geweest.

Het EK vindt plaats van 9 juni tot 2 juli in Georgië en Roemenië. België speelt tegen Nederland Nederland (21 juni om 18 uur), Georgië (24 juni om 18 uur) en Portugal (27 juni om 18 uur). De wedstrijden zijn rechtstreeks te bekijken op VRT en RTBF.

De volledige selectie:

Doelmannen: Maxime Delanghe, Senne Lammens en Maarten Vandevoordt

Verdedigers: Ameen Al-Dakhil, Zeno Debast, Maxim De Cuyper, Koni De Winter, Louis Patris, Ewoud Pletinckx, Hugo Siquet en Ignace Van der Brempt

Middenvelders: Olivier Deman, Mandela Keita, Romeo Lavia, Eliot Matazo, Nicolas Raskin, Arthur Vermeeren en Aster Vranckx

Aanvallers: Johan Bakayoko, Michel-Ange Balikwisha, Charles De Ketelaere, Largie Ramazani en Yorbe Vertessen



Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.