Stassin dicht bij transfer naar Westerlo

VRIJDAG, 2 JUNI 2023, 16:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het ziet er steeds meer naar uit dat Lucas Stassin Anderlecht zal verlaten. Volgens La Dernière Heure is hij in vergevorderde gesprekken met Westerlo. Journalist Sacha Tavolieri vult aan dat hij voor vier jaar kan tekenen en dat de gesprekken met Anderlecht ook goed opschieten.

Stassin heeft nog een contract voor één seizoen en bijtekenen is niet meteen een optie. Anderlecht-coach Brian Riemer ziet het niet echt in Stassin en dus is een vertrek deze zomer voor alle partijen de beste oplossing. Anderlecht kan zo nog wat verdienen aan de spits, die tien jaar voor paars-wit speelde.

Stassin was de exponent van de prima eerste seizoenhelft van de RSCA Futures. Begin december had hij al elf keer gescoord. Toenmalig coach Felice Mazzu begin hem te integreren in de A-kern met een basisplaats tegen Club Brugge, een helft tegen Zulte Waregem en een kwartier op West Ham.

Na het ontslag van Mazzu stokte het wat. Tijdens de tweede seizoenhelft scoorde hij nog maar vier keer voor de RSCA Futures en ook bij de A-kern raakte hij uit beeld. In februari mocht hij nog de tweede verlenging spelen tegen Ludogorets en in april kort invallen tegen KV Mechelen.

Bron: © Eigen redactie



anderlecht-online forum