Anderlecht informeert bij Heerenveen voor Van Ewijk

ZONDAG, 4 JUNI 2023, 21:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS In zijn zoektocht naar een nieuwe rechtsback is Anderlecht uitgekomen bij Milan van Ewijk van Heerenveen. Dat weet Voetbal International. Paars-wit zou Heerenveen al gecontacteerd hebben om informatie in te winnen, maar deed nog geen officieel bod.

Van Ewijk was het voorbije seizoen een van de sterkhouders bij Heerenveen. Iedereen gaat ervan uit dat hij deze zomer een stap hogerop zet. Directeur Ferry de Haan van Heerenveen bevestigde vandaag dat er zich een club gemeld heeft voor Van Ewijk, maar noemde geen naam. Voetbal International weet nu dat het om Anderlecht gaat.

Een bod is er nog niet, maar bronnen rond Heerenveen gaan ervan uit dat het weldra zal komen. Het Nieuwsblad vult echter aan dat een transfer van Van Ewijk afhankelijk is van een vertrek van Amir Murillo.

Van Ewijk kwam twee jaar geleden van ADO Den Haag naar Heerenveen. Dit seizoen speelde hij, competitie en beker samen, veertig wedstrijden. Telkens van de eerste tot de allerlaatste minuut. De Amsterdammer scoorde daarin zes keer en gaf vier assists. Hij zit ook in de selectie van Jong Oranje voor het EK U21.

Naast Anderlecht toont ook PSV interesse. In de winter was er belangstelling van Fulham en Sporting Lissabon.

Van Ewijk heeft nog een contract tot medio 2025 bij Heerenveen. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 5 miljoen euro. Directeur Ferry de Haan vertelde vanmiddag dat een vertrek bespreekbaar is. "We kennen zijn ambitie", klonk het tegen Voetbal International. "Als er zich een mogelijkheid voordoet die voor zowel hem als ons goed kan zijn, gaan we daar serieus over nadenken."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.