Officieel: Hemmersam is de nieuwe Sports Manager

DINSDAG, 6 JUNI 2023, 11:00 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft de Deen Mikkel Hemmersam aangekondigd als de nieuwe Sports Manager. Hij zal nauw samenwerken met CEO Sports Fredberg. Hemmersam zal ook verantwoordelijk worden voor scouting en rekrutering van de RSCA Futures. 

Hemmersam werkte van 2014 tot 2018 als Head of Recruitment van de academie van FC Kopenhagen. Daarna fungeerde hij even als scout om dan de CO-CEO & Sports Director te worden bij FC Nordsjaelland. Bij FC Nordsjaelland slaagde hij erin om met een erg jong team goede resultaten te halen. De club werd vicekampioen in Denemarken met een van de jongste teams in Europa. Zo won de Deense club ook de Ajax Future Cup. Hemmersam zal daarom ook een belangrijke schakel worden in de overstap van spelers van de Futures naar de A-kern.

Volgens Sporza staat de aanstelling van Hemmersam los van de onderhandelingen met Jean Kindermans. Deze gesprekken zijn nog steeds aan de gang en verlopen constructief, maar er viel nog geen beslissing.

Hemmersam: "Ik voel me dan ook vereerd om te komen werken voor een club als Anderlecht waar dat aspect van voetbal zo cruciaal is voor de filosofie van de club."

Fredberg: "We zijn al een tijdje op zoek naar de juiste versterking voor het sportief departement. Met Mikkel halen we iemand in huis met de nodige ervaring en een achtergrond die heel goed bij het DNA van RSCA past."

Bron: RSCA Website



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.