Zowel Debast als Verbruggen gelijk op EK (foto)

ZONDAG, 25 JUNI 2023, 22:17 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Op het EK voor U21 hebben zowel Zeno Debast met België als Bart Verbruggen met Nederland zaterdagavond een gelijkspel behaald. Nederland deed dat tegen Portugal. Na de partij verbroederde Verbruggen met Fabio Silva, tijdens de eerste helft van het voorbije seizoen zijn ploegmaat bij Anderlecht.

Debast leek met België op weg naar een eenvoudige zege tegen gastland Georgië. Aan de pauze leidde België met 0-2. Kort na de rust kwam de aansluitingstreffer uit de lucht gevallen en in de slotfase maakte Georgië zowaar gelijk. Debast stond toen niet meer op het veld. In de 7e minuut werd hij vervangen door Ameen Al-Dakhil.

In de andere wedstrijd in dezelfde groep speelde Nederland 1-1 gelijk tegen Portugal. Na 20 minuten kwam Oranje op achterstand, maar in de 78e minuut maakte Ajax-spits Brobbey gelijk. Verbruggen speelde de hele wedstrijd. Bij Portugal werd Fabio Silva na 56 minuten vervangen. Na de partij zochten Verbruggen en Silva elkaar op. Dat resulteerde in een mooie foto die Verbruggen deelde op zijn Intagram. Zie hieronder.

Bron: Intagram Bart Verbruggen

Bron: © Eigen redactie