Officieel: Bart Verbruggen naar Brighton & Hove Albion

MAANDAG, 3 JULI 2023, 14:54 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS We hebben er even op moeten wachten, maar de verwachte transfer van doelman Verbruggen naar Brighton & Hove Albion is officieel aangekondigd door beide clubs. Verbruggen tekent tot 2028 bij de club uit de Premier League en wordt met voorsprong de doelman uit de Belgische competitie waarvoor het meest werd betaald.

Volgens de geruchten zou Anderlecht ongeveer 20 miljoen euro voor de jonge Nederlander krijgen (waarvan het wel al een deel aan NAC moet). Verbruggen kwam voor 300.000 euro over in de zomer van 2020. In januari kreeg Verbruggen zijn kans in de eerste ploeg en deed dat op een voortreffelijke wijze. In het dramatische seizoen hield hij toch acht maal zijn netten schoon in zeventien wedstrijden. In de beker speelde hij een grote rol in de wedstrijd op Lierse.

Nog crucialer was zijn rol in Europa met in het bijzonder het redden van de eerste drie strafschoppen in de beslissende strafschoppenreeks tegen Ludogorets. Dat Anderlecht overeind bleef in Villarreal had het ook grotendeels te danken aan enkele geweldige reddingen van Verbruggen. Verbruggen stond recent ook nog onder de lat op het EK -21 voor Nederland waar hij de nederlaag tegen België kon afwenden. Verbruggen speelde in het totaal slechts 44 wedstrijden voor Paars-wit waarvan 31 bij het eerste elftal. Ook Burnley had interesse in de doelman.

CEO Fredberg: "Deze overstap is zowel voor hem als voor RSCA de beste strategische keuze. We wensen Bart enorm veel succes in wat ongetwijfeld een prachtige carrière wordt."

Bart Verbruggen: "In de Premier League spelen is altijd al een kinderdroom geweest. Dat die droom nu uitkomt, heb ik ook te danken aan de club. Ik wil alle fans en iedereen binnen de club oprecht bedanken en wens jullie allemaal veel succes in de toekomst.”
 



Bron: RSCA Website



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.