Anderlecht wint ook van Lokomotiva Zagreb

VRIJDAG, 7 JULI 2023, 15:03 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn derde oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen van Lokomotiva Zagreb dat vorig seizoen zevende eindigde in Kroatië. Riemer posteerde zijn sterkste elftal (op papier) aan de aftrap wat resulteerde in een 2-0 voorsprong aan de rust. In de tweede helft kwamen de Kroaten terug na geklungel achterin bij Anderlecht, maar Leoni kon nog een keer scoren voor Paars-wit.

Relatief weinig kansen in de eerste helft, maar wel enkele combinaties op rechts, de flank die het meest werd gezocht. Na een twintigtal minuten begon Zagreb af en toe te prikken. Een goede kopkans op corner belandde in de handen van Coosemans. In minuut 33 kwam Anderlecht op voorsprong via een erg mooi schot van Diawara vanop grote afstand. Nadat Raman ook al eens net over had besloten, rondde de spits een actie af van Amuzu die was kunnen uitbreken op de counter.

Zagreb probeerde het na rust via een vluchtschot dat over doel ging. In minuut 56 scoorden de Kroaten dan toch na getreuzel en geklungel in de defensie. Het absoluut vermijdbare tegendoelpunt werd echter zeven minuten later uitgewist door Leoni die ook knap scoorde vanop afstand met een laag, hard schot.

In de slotfase kwam Anderlecht nog enkele malen in de buurt van de 4-1, vooral via Degreef.

Aftrap: 13 uur
Locatie: oefencentrum Neerpede
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Doelpunten: 33' Diawara (1-0), 46' Raman (2-0), 56' X (2-1), 63' Leoni (3-1)

Opstelling Anderlecht: Coosemans, Sardella (63' Sadiki), Debast (63' Lissens), Vertonghen (46' Kana), N'diaye (46' Delcroix), Diawara (63' Baouf), Arnstad (63' Monticelli), Ashimeru (46' Leoni), Amuzu (46' Angulo), Dreyer (63' Degreef), Raman (46' Stroeykens)

Bron: © Eigen redactie