Spanjaard Canos wellicht volgende aanwinst

ZONDAG, 9 JULI 2023, 15:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het Nieuwsblad meldt dat Anderlecht dicht bij een transfer van Sergi Canos staat. De 26-jarige Spanjaard is een linksbuiten die onder contract staat bij Brentford, de ex-club van coach Brian Riemer. Paars-wit zal hem vermoedelijk huren met aankoopoptie.

Canos genoot zijn opleiding onder meer bij Barcelona (2010–2013) en Liverpool (2013–2015). Na een korte passage bij Norwich streek hij in 2017 neer bij Brentford. In vijf jaar tweede afdeling en één jaar Premier League speelde hij heel wat wedstrijden. Vorig seizoen verloor hij zijn basisplaats en trok hij in januari op huurbasis naar Olympiakos. Daar was hij in acht duels goed voor vier doelpunten en drie assists.

Canos heeft bij Brentford nog een contract tot medio volgend jaar. Zijn marktwaarde wordt geschat op 9 miljoen euro. Volgens Het Nieuwsblad zal Anderlecht hem huren met aankoopoptie. Zo kan het een mogelijk vertrek van Francis Amuzu opvangen. Als alles naar wens verloopt, zou Canos komende week aansluiten tijdens de oefenstage in Oostenrijk.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.