Tumult bij supporters, spelers pas laat vertrokken

ZATERDAG, 29 JULI 2023, 21:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De nederlaag, en wellicht nog veel meer de manier waarop, tegen Union zorgde voor de nodige heisa bij de in het Dudenpark aanwezige Anderlecht-supporters. Nog tijdens de wedstrijd was er een opstootje. Na afloop kregen de spelers duidelijk te horen dat de fans niet tevreden waren.

Aan het einde van de eerste helft gingen enkele gefrustreerde Anderlecht-fans op de vuist met stewards. Gelukkig raakte de situatie snel gekalmeerd.

Na de wedstrijd werd het weer even heet toen enkele supporters zich naar het Union-vak wilden gegeven. Een fan raakte op het veld, maar werd al snel weer naar zijn plaats geleid. Een vijftal anderen raakte over het hek naar het thuisvak, maar de stewards konden ingrijpen.

De spelers die de supporters gingen groeten, werden onthaald op boegroep, gefluit, wegwerpgebaren en omlaag gestoken duimen. Ze bleven op een respectabele afstand en dropen snel weer af. Ook Jesper Fredberg was erbij. Theo Leoni ging wel in gesprek met enkele supporters. 

Terwijl de spelers naar binnen gingen, bleven Fredberg en coach Brian Riemer nog wat napraten op het terrein. Vooral Riemer gebaarde druk gesticulerend. In de tribune hadden naast Fredberg en Jean Kindermans ook niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute en Tomas Van Den Spiegel, lid van de Raad van Bestuur, de wedstrijd gevolgd. Met bedrukte gezichten.

Ook rond het stadion bleef het niet rustig. Aan de uitgang was er heel wat tumult, waardoor de veiligheidsmensen de Anderlecht-delegatie pas een uur na de wedstrijd toeliet om zich naar de bus te begeven.
 



Bron: Het Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.