Beerschot te sterk voor de RSCA Futures (video)

VRIJDAG, 11 AUGUSTUS 2023, 22:12 - TCV

1B Vanavond is de Challenger Pro League gestart. De RSCA Futures misten hun start en gingen met 1-3 de boot in tegen Beerschot, dat andere Paars-wit. De Futures kwamen voor rust op voorsprong via Monticelli (foto), maar na rust trokken de bezoekers de scheve situatie helemaal recht.

Heel wat nieuwe jongens bij Anderlecht in vergelijking met vorig seizoen. De jeugdige garde van coach Martijn Reedijk domineerden in de eerste helft. Na een eerdere poging zette Monticelli het overwicht iets voorbij het halfuur om in een doelpunt. Angulo met de actie en voorzet op links en Monticelli duwde via Beerschot-verdediger Tshimanga de bal in doel.

Wat later probeerde Lapage een vrije trap vanop de eigen helft meteen in doel te schieten, maar de bal landde op het dak. Aan de overkant kwas de enige kans voor Michez, één van de drie speler met een Anderlecht-verleden bij Beerschot (Matthys en Nzita zijn de andere twee). De 1-0-voorsprong aan de rust was terecht. De meegekomen Beerschot-supporters stuurden hun team met een fluitconcert naar de kleedkamer.

Na de pauze en enkele wissels trok Beerschot het laken naar zich toe. Invaller Verlinden, in de belangstelling van RWDM, scoorde iets voorbij het uur de gelijkmaker. In de slotfase trokken de bezoekers met nog twee doelpunten het laken helemaal naar zich toe: invaller Cagro zorgde eerst voor de assist en scoorde nadien ook nog een derde Antwerps doelpunt.

Volgend weekend gaan de Futures op bezoek bij Dender.

Score: 1-3
Doelpunten: 33' Monticelli (1-0), 66' Verlinden (1-1), 83' Kosiah (1-2), 90+6' Cagro (1-3)

Anderlecht: Vercauteren, Masscho (83' Azaouzi), Baouf (76' Barry), Lapage, Moutha-Sebtaoui, A. Engwanda, Tajouart, Degreef, Angulo (46' N. Engwanda), Monticelli (63' Vergeylen), Diallo (63' Camara)
Beerschot: Matijas, Konstantopoulos (29' Tshimanga), Matthys, Alhassan, Michez (90' Weymans), Sanusi, Van Himbeeck (60' Cagro), Nzita, Pauwels (60' Verlinden), Reyners, Kosiah

Gele kaarten: 5' Konstantopoulos, 51' Lapage, 66' Moutha-Sebtaoui