Nunzio Engwanda tekent profcontract tot 2026

DONDERDAG, 17 AUGUSTUS 2023, 20:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - 1B De 15-jarige Nunzio Engwanda heeft een eerste profcontract getekend. De verdediger heeft zijn lot tot 2026 aan Anderlecht verbonden. Afgelopen weekend werd hij de jongste debutant ooit in het Belgische profvoetbal.

Nunzio Engwanda is de broer van Alonzo, dit seizoen aanvoerder van de RSCA Futures. De tiener is afkomstig uit de regio rond Charleroi, maar speelt al sinds zijn zes jaar voor Anderlecht. "Nunzio viel al snel op door zijn kalmte en vertrouwen met de bal aan de voet. Hoewel hij vooral centraal achterin speelt, kan hij met zijn polyvalente profiel ook centraal op het middenveld uit de voeten", klinkt het bij Anderlecht.

Deze zomer maakte Engwanda de stap van de U16 naar de RSCA Futures. Afgelopen vrijdag op de eerste speeldag mocht hij aan de rust invallen. Met 15 jaar, 8 maanden en 11 dagen (geboren 1 december 2007) werd hij de jongste debutant ooit in het Belgische profvoetbal. Het is immers pas sinds dit seizoen dat de leeftijdsgrens verlaagd werd van 16 naar 15 jaar. 

Engwanda is ook Belgisch jeugdinternational. Hij speelde zes keer voor de U15 en het voorbije jaar dertien keer voor de U16. 

 


 


Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.