Kana: "Naar Kortrijk voor project en speelminuten"

MAANDAG, 4 SEPTEMBER 2023, 20:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op dezelfde dag als dat zijn uitleenbeurt officieel werd afgerond, mocht Marco Kana al debuteren voor zijn nieuwe club KV Kortrijk. Tegen OH Leuven mocht hij na 57 minuten invallen. Kortrijk verloor met 3-0. "Maar het seizoen is nog lang", klonk Kana na afloop optimistisch.

In Het Nieuwsblad vertelt Kana dat hij voor zijn transfer al contact had met KVK-coach Edward Still. Die vertelde hem dat hij in de selectie zou zitten, ook al trainde hij nog niet mee. "Mentaal was ik dus voorbereid op de wedstrijd", zegt Kana.

Met 1 op 18 staat KVK laatste. Veel waarnemers zien hen als degradatiekandidaat nummer één. Kana is optimistischer. "Ik zie kwaliteit in deze ploeg. Daarom heb ik deze overstap gemaakt. Ook andere clubs toonden interesse, maar ik ben naar hier gekomen voor een project en voor speelminuten."

Tegen OHL viel Kana in als verdediger, maar de Anderlecht-speler vertelt dat hij wel degelijk als verdedigende middenvelder naar Kortrijk is gegaan. "De zes is mijn beste positie. Zo ben ik ook gekomen. Door de wedstrijdsituatie moest ik nu echter als verdediger spelen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.