Vandenbempt: "Anderlecht staat er financieel goed voor"

DONDERDAG, 7 SEPTEMBER 2023, 21:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Met twaalf inkomende transfers toonde Anderlecht zich erg actief op de transfermarkt deze zomer. Daarbij ook heel wat grote namen. Schrik dat Jesper Fredberg zijn hand financieel overspeeld heeft, moeten we volgens Sporza-journalist Peter Vandenbempt niet hebben. "Ik ben 200 procent zeker van dat Anderlecht geen onnodige risico's heeft genomen."

De verkoop van Bart Verbruggen zorgde eind juni voor een zakcent van 20 miljoen euro. Daar kan je al eens iets mee doen, natuurlijk. Al denkt Vandenbempt dat Anderlecht ook zonder die inkomsten van plan was om flink uit te pakken op de transfermarkt deze zomer. 

Hij stipt aan dat de club de voorbije jaren flink gesaneerd heeft en dat er een kapitaalsverhoging werd doorgevoerd. "Anderlecht heeft misschien niet de mogelijkheden van een Club Brugge, maar het staat er financieel goed voor", weet Vandenbempt. "Ik kan met zekerheid zeggen dat het zich niet aan het vergalopperen is."

"Nu is het aan Riemer"

De vele aanwinsten zorgen bij Vandenbempt voor een nieuw verwachtingspatroon. "Over een maand moet Anderlecht toch een niveau brengen dat drie keer hoger is dan de afgelopen wedstrijden", aldus Vandenbempt. Volgens hem heeft coach Brian Riemer het materiaal gekregen om daarvoor te zorgen. 

"Marc Coucke heeft voor het geld gezorgd, Jesper Fredberg heeft zijn verantwoordelijkheid genomen op de transfermarkt en nu is het aan de coach. Hij moet nu voor resultaten zorgen." De voorbije weken klonk het bij Anderlecht dat de top zes en Play-Off 1 het doel is voor dit seizoen, maar voor Vandenbempt moet de lat nu hoger. "Als Anderlecht geen Europees voetbal afdwingt, heeft Riemer het toch niet goed gedaan."

Bron: Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.